Home » » #SaveGaza : Blogger Berhati Iblis !!

#SaveGaza : Blogger Berhati Iblis !!

Written By Azmy Klanajaya on 03/08/2014 | 6:03 pm


Seorang blogger Israel dihentikan perkhidmatan dan artikelnya diturunkan dari laman webThe Times of Israel dan5 Towns Jewish Times selepas dia menyeru untuk satu tindakan “pembunuhan beramai-ramai” ke atas rakyat Palestin di Gaza dipertimbangkan, lapor portal berita Haaretz.

Blogger Yochanan Gordon dalam artikelnya bertajuk "When genocide is permissible" atau “Apabila pembunuhan beramai-ramai itu dibenarkan”, menggesa cadangan itu dipertimbangkan untuk dilaksanakan di Semenanjung Gaza.

“Sekiranya pemimpin politik dan pakar ketenteraan dapat menyimpulkan bahawa satu-satunya cara untuk mencapai matlamat untuk menyelesaikan konflik ini adalah dengan pembunuhan beramai-ramai, adakah cara ini (pembunuhan beramai-ramai) seharusnya dibenarkan untuk mencapai matlamat itu?” tanya Gordon dalam artikel itu yang dimuatnaik pada Jumaat.

The Times of Israelmenurunkan artikel itu beberapa jam selepas ia dinaikkan dan diterbitkan dengan diganti dengan kenyataan “kami tidak menyokong artikel di blog ini yang menghasut keganasan dan perbuatan jenayah.”

Manakala5 Towns Jewish Times, yang berpangkalan di Long Island dan diasaskan oleh bapa Gordon turut memadam artikel terbabit.

Gordon dikatakan mempunyai akses terus untuk memuatnaik artikelnya ke laman webTimes of Israeldan tidak memerlukan editor atau pengarang untuk melakukannya.

Dalam perkembangan terbaru, angka kematian di pihak tentera Israel kini adalah 64 orang manakala lebih 1,700 lagi terkorban di pihak Palestin dengan ramai daripadanya orang awam sejak rejim melancarkan serangan kejam ke bumi Gaza pada 8 Julai lalu.


Astro Awani

Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AZMY KELANA JAYA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger