Home » » Isteri Ustaz & Pasangan Rentung Di Panah Petir Ketika Berzina

Isteri Ustaz & Pasangan Rentung Di Panah Petir Ketika Berzina

Written By Azmy Klanajaya on 18/10/2014 | 9:25 am


Hashim merupakan seorang ustaz di sebuah daerah,mempunyai perwatakan yang baik,di kampung beliau mengajar anak-anak mengaji,dan mempunyai seorang isteri yang mempunyai paras rupa yang cantik dan dari keluarga yang berada,manakala suami nya hanyalah seorang guru agama di sebuah pondok.

Namun kebahagian mereka terserlah,dan mereka di kurnia kan seorang anak perempuan berusia setahun,pada awalnya Hashim agak hairan kerana anak nya mempunyai rupa yang berbeza,serta bentuk tubuh yang kurus serta berkulit agak gelap sedang kan diri nya bukan lah tinggi sama juga dengan isterinya,dan yang lebih menghairan kan Hashim hidung anak nya mancung kerana mempunyai iman dan pegangan ugama yang kuat,Hashim menganggap itu satu anugerah untuk keluarga nya.

Hashim akan berada di rumah ketika malam sahaja,kecuali Jumaat barulah beliau tidak mengajar,maka tinggallah isterinya bersama anak kecil di rumah,sehingga lah pada satu hari ketika balik dari pondok Hashim mendapat kemalangan,sehingga tidak sedarkan diri dan terlantar di hospital.

Selama empat bulan baru lah Hashim sedarkan diri, ketika balik,Hashim berehat dan gembira dapat bertemu anak isteri nya setelah empat bulan tidak bersua.

Seminggu selepas itu Hashim memulakan tugasnya iaitu mengajar di pondok,seperti biasa,sehingga ke malam, Hashim balik kerumah,malam itulah Hashim bermimpi melihat isteri nya memelihara seekor ular sawa yang mempunyai kulit yang amat menarik.

Hashim terjaga dari mimpi dalam keadaan berpeluh dan melihat isterinya tiada di sebelah,Hashim bangun dan mencari isteri nya,ternyata isterinya muntah dan memberitahu Hashim kepalanya sakit,

Keesokan nya Hashim mengambil cuti dan membawa isteri nya ke klinik berhampiran kampung mereka,setelah di periksa,dokter memngucapkan tahniah kepada Hashim kerana isteri nya telah mengandung empat bulan !.

Hashim menjadi bingung kerana dia baru balik dari hospital dan berada bersama keluarga mereka belum sebulan,ketika tiba di rumah Hashim bertanya kepada isterinya namun isteri Hashim berkeras menafikan dan memberitahu itu adalah benih Hashim,sehingga si isteri Hashim sanggup bersumpah mengatakan itu ialah anak mereka,perwatakan baik dan sopan santun yang selama ini di percayai dan di bangga kan oleh Hashim hilang sekelip mata,kerana Hashim mula mencurigai isterinya,sehingga lah Hashim berdoa dan memohon petunjuk jika itu memang anak Hashim.

Keesokan harinya,waktu itu hujan turun dengan renyai-renyai,namun Hashim gagah kan langkah menuju ke pondok menggunakan baju hujan,walaupun guruh berdentum di langit,Hashim tetap ke pondok untuk mengajar,kerana kewajiban.ketika mengajar sekitar pukul dua petang,Hashim telah di kejutkan dengan satu panggilan dari ayahnya,di talian Hashim di minta untuk balik secepat mungkin,kerana sesuatu yang kurang baik telah berlaku.

Hashim meletak kan telefon dan terus bergegas untuk balik meredah hujan,ketika tiba di rumah,dalam keadaan basah kuyup,Hashim melihat ibu bapa dan keluarga mertua nya turut ada di rumah,selepas memberi salam,Hashim mendukung anak perempuan nya dan bertanya apa yang berlaku kepada ayah nya.namun ayah nya cuma membisu dan meminta Hashim melihat sendiri,ketika melangkah kedalam bilik tidur mereka,Hashim terperanjat melihat dua tubuh yang melekat dalam keadaan rentung,dalam masa yang sama mengeluarkankan bau yang amat meloya kan.

Hashim hampir rebah bila melihat jasad isteri nya yang rentung bersama seorang lelaki asing berkulit gelap tidak bernyawa.

Ibu mertua Hashim meraung menangis meratapi anak perempuan nya yang mati dalam keadaan mengaibkan,ketika itulah ayah Hashim memberitahu yang mereka kebetulan datang untuk menziarah sambil berhajat untuk melihat menantunya yang hamil,namun lain pula yang mereka temui.

Hashim bertawakal dan menganggap itu satu ujian besar dalam hidupnya.Hashim tetap menjaga anak perempuan mereka walaupun mula sedar bahawa itu hasil kecurangan isterinya,Hashim tidak menyangka isteri nya yang baik sanggup menikam dirinya dari belakang.

Semoga kisah ini menjadi pengajaran dan ikhtibar untuk kita semua,Usah lah kita terlalu taksub melaksanakan tugas sehingga lupa akan keselamatan dan kebajikan keluarga,bersama kita mendoakan agar roh si isteri di ampun kan,dan di tempatkan di golongan orang orang yang beriman.

(terima kasih untuk sumber,Haji Minhat)


Aakj ; maaf ini cerita lama, namun pengajaran berguna untuk kita semua..wallahhualam
Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AZMY KELANA JAYA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger