Home » » Barua Anjing Hina Sultan & Negara Lari Ke Sweden

Barua Anjing Hina Sultan & Negara Lari Ke Sweden

Written By Unknown on 26/10/2014 | 12:09 am

Aakj : Alasan sekadar ingin makan angin dan malas bekerja..anjing ni buat salah..tuduh orang dok follow dia bagai..sapa dia? Anjing ni ingat kerajaan nak habiskan duit rakyat bayar gaji polis untuk follow dia? tuihh !! Semua kena tipu dan dia senang lenang dok relex negara orang..pui lagi sekali!! ;

Ali Abdul Jalil, yang kini mencari perlindungan politik di Sweden bagi melepaskan diri dari akta hasutan, menuduh kerajaan Malaysia melayannya seperti 'sampah'.

Memetik dari laman Facebook miliknya, Ali berkata dia tidak lagi berasa selamat berada di negara ini terutamanya setelah menerima beberapa ancaman dari "samseng dan kumpulan rasis Melayu di Malaysia".

"Sekarang, saya di Sweden....mencari perlindungan...kerajaan Malaysia dan sultan melayan saya seperti sampah", tulisnya.

"Saya telah diancam oleh gangster dan kumpulan rasis Melayu di Malaysia.... Malaysia tidak selamat lagi bagi saya, polis dan gangster mengekori saya setiap masa", tambahnya.

Ali juga mengucapkan terima kasih kepada beberapa kumpulan hak asasi manusia di atas sokongan mereka, antaranya Amnesty International, Anything But Umno, Parti Sosialis Malaysia, Suara Rakyat Malaysia, Majlis Peguam, Lawyers for Liberty, Sisters in Islam, Projek Dialog dan Solidariti Mahasiswa Malaysia.

Menurut portal berita Rakyat Times hari ini, Ali meninggalkan Malaysia pada 18 Oktober dan terbang ke Stockholm, Sweden, dari Bangkok tiga hari kemudian.

Awal pagi ini, kakak kepada Ali, Asiah mengesahkan bahawa adiknya telah pergi untuk mendapatkan perlindungan di luar negara.

Katanya, Ali tidak memberitahu keluarga tentang perkara itu terlebih dahulu tapi menghubungi mereka setelah sampai disana pada hari Selasa.

Di dalam posting terbarunya di Facebook, Ali juga menyatakan Malaysia negara yang rasis dan tidak ada kebebasan bersuara di negara ini selain beberapa kata-kata yang menghina sultan.

Ali sebelum ini pernah didakwa mengikut akta hasutan kerana menghina sultan Selangor, sultan Johor dan institusi beraja di Malaysia -SiakapKeli

Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AZMY KELANA JAYA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger