Home » » Penting ; Cerita Ular Telan Budak Di Johor..Keliru !!!

Penting ; Cerita Ular Telan Budak Di Johor..Keliru !!!

Written By Azmy Klanajaya on 06/10/2013 | 11:57 am

telan budak

Malam tadi… ada isu yang trending di media sosial negara ini.
Kali ini kecoh kononnya ada seorang kanak-kanak empat tahun ditelan seekor ular sawa di sebuah Felda di Masai, Johor.
Soalnya….. hanya sekeping gambar seperti di atas yang tersebar sebagai bukti kononnya ada kes seumpama itu.
Tak tahulah apa kebenarannya… tapi penulis agak yakin kes itu tidak betul.
Perbincangan dengan rakan-rakan followers Twitter Mynewshub juga gagal memperlihatkan sebarang petunjuk kepada kebenaran kejadian itu.
Siap ada komen di Twitter …“aku dah tengok gambar ni semalam…apasal baru hari ni dia makan”.
Dan kalau benar, sudah tentu lebih banyak gambar dan berita kejadian kecoh di semua media-media utama di negara ini malam tadi lagi.
Malah, kalau melibatkan manusia ditelan ular…media-media asing pun akan berlumba-lumba melaporkan kejadian berkenaan.
Ini kerana ia memiliki nilai berita human interest yang tinggi kepada sesiapa sahaja di mana jua.
-mynewshub

Aakj mohon jutaan maaf d atas penyiaran berita ini semalam..kekadang kita terima email berita dari sahabat..kita tak pernah ragu..kita keluarkan..walauapapun aakj tak salahkan sesiapa...yang pasti walaupun d katakan berita ini tidak betul dan cerita lama..rupanya ramai lagi yang tak lihat gambar ini...ampun lagi sekali..
Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. AZMY KELANA JAYA - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger